Mamy ogromną przyjemność już 5 raz zaprosić państwa 30 września w niedzielę w godz. 11.00 -16.00 do Szkółki roślinnej Acrocona przy ul. Wilanowskiej 1 na 5 Kiermasz Jesienny!

Na kiermaszu jak co roku będą stoiska z ekologiczną żywnością i napojami, miody i przetwory, własne wyroby cukiernicze, rośliny i cebulki do ogrodu oraz rękodzieło.

W programie w tym roku spacery pt. “Magiczne właściwości drzew” z p. Agnieszką Waszak po pięknym mateczniku szkółki Acrocona, porady na temat prac jesiennych w ogrodzie oraz planowania ogrodu – ogrodnicze refleksje architekta krajobrazu Rafała Hajewskiego, kawiarnia naukowa Ogrodu Botanicznego UW – Gleba a jakość żywności. Dla dzieci przewidziano warsztaty związane z tematyką ogrodu, które poprowadzi świetlica ALE KLUB.

W tym roku organizujemy akcję charytatywną – wsparcie dla

Basi i Franka.

O godz. 13.00 odbędzie się finał konkursu na „Najlepszego ogórka kiszonego”.

Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody, a na odwiedzających degustacja domowych ogórków kiszonych. To już 4. sąsiedzki konkurs w Józefosławiu!

Organizatorami kiermaszu są Stowarzyszenie Pomysł na Józefosław, szkółka roślin Acrocona oraz Magazyn Sąsiedzi.

Serdecznie zapraszamy! Najlepiej przyjechać rowerem lub przyjść na spacer piechotą.
Katarzyna Krzyszkowska -Sut
Robert Widz

REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO

„Najlepsze Kiszone Ogórki”

Organizator konkursu:

Stowarzyszenie „Pomysł na Józefosław”, 05-509 Józefosław, ul. Ogrodowa 42

Terminy  Konkursu:

Konkurs odbędzie się w terminie do 30 września 2018. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 30 września 2018 podczas Kiermaszu Jesiennego w Szkółce ogrodniczej Acrocona na ul. Wilanowskiej 1 w Józefosławiu.

Cel konkursu:

 

  • wymiana przepisów i doświadczeń wśród uczestników konkursu
  • budowa więzi wśród lokalnej społeczności
  • zbieranie receptur i przepisów w celu ewentualnej publikacji w magazynie „Sąsiedzi”
  • wyzwalanie przedsiębiorczości wśród mieszkańców

Warunki uczestnictwa:

  • przesłanie do dnia 30 września 2018 r. zgłoszenia drogą internetową na adres: stowarzyszenie@pomyslnajozefoslaw.pl
  • zgłoszenie musi zawierać imię nazwisko, adres e-mail oraz własny przepis na ogórki kiszone
  • Osoby niepełnoletnie uczestniczą w konkursie za zgodą rodziców lub opiekunów
  • Dostarczenie i zaprezentowanie kiszonych ogórków w dniu Kiermaszu Jesiennego w szkółce Acrocona dnia 30.09.2018 r.
  • W konkursie nie mogą uczestniczyć członkowie Komisji Konkursowej ani ich rodziny
  • Organizator nie refunduje kosztów udziału w imprezie, w tym kosztów transportu i przygotowania produktu.
  • Organizator zapewnia miejsce do prezentowania ogórków oraz sztućce i talerzyki do degustacji

Rozstrzygnięcie konkursu:

  • Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się w trakcie Kiermaszu Jesiennego w szkółce Acrocona dnia 30.09.2018 ro godz. 13.00 (ogórki należy dostarczyć najpóźniej do godz. 12.45 na specjalnie przygotowane stoisko na terenie Szkółki)
  • Oceny potraw dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora
  • Zostaną przyznane 3 nagrody (1, 2 i 3 miejsce).

Jury oceniając potrawy będzie brało pod uwagę: walory smakowe, wygląd (apetyczność) oraz nowatorskość przepisu

Laureat I miejsca uzyska tytuł: „Mistrza Najlepszego Ogórka Kiszonego”.

  • Z posiedzenia Komisji Konkursowej zostanie sporządzony protokół. Postanowienia Komisji są niepodważalne. Wyniki zostaną ogłoszone w dniu 30 września 2018 r.

Postanowienia końcowe:

 

  • Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o uczestnikach i zwycięzcach konkursu
  • Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do zamieszczania informacji o przepisach zgłoszonych do konkursu
  • Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki uczestnictwa zawarte w regulaminie
  • Wszystkie kwestie, których nie obejmuje Regulamin ustala organizator

Wszelkie informacje pod numerem telefonu 501760709, regulamin dostępny w siedzibie organizatora.

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.